2 Μαΐου, 2023

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξιτς, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ, ο Ηρακλής συνέτριψε 5-0 τον Απόλλωνα Πόντου στο Πολύκαστρο, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική του Α΄ ομίλου της Super League 2. Μάλιστα, ο «Ημίθεος» έχασε και πέναλτι με τον Γιουμπιτάνα στο 31΄, σε μία φάση που πάντως αποδείχθηκε «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς οδήγησε στην αποβολή του Δαλιανόπουλου.

Το σκορ άνοιξε στο 27ο λεπτό με τον Άλεξιτς ύστερα από μια γρήγορη μετάβαση του “Γηραιού”. Στο 31′ ο Πίτκας νίκησε τον Γιουμπιτάνα από τα έντεκα βήματα, αλλά τρία λεπτά μετά ήρθε το δεύτερο γκολ και πάλι με τον Άλεξιτς και ωραίο διαγώνιο σουτ.

Στο 47′ ο Άλεξιτς πέτυχε χατ τρικ, ενώ στο 54′ ο Νταμιάν Σίλβα έκανε το 4-0. Στο 56′ ο Άλεξιτς πέτυχε και τέταρτο γκολ με το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό 5-0. Στη συνέχεια, η αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Πολύκαστρο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ηρακλή να παίρνει μια εύκολη νίκη.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Διαλιανόπουλος, Μουμίν, Ντοναλντόνι, Αμπουντού, Καλογέρης, Τσαγκαλίδης, Μπελεβώνης, Ντιαλόσι, Λαμπίρης, Εσαλό.

Ηρακλής (Τσιώλης): Παλαβράκης, Πανάγου, Σγούρης (36′ λ.τ Δοϊρανλής), Σιούτας, Άλεξιτς (66′ Μιστσκόφσκι), Τομάς, Σίλβα, Παπαστεριανός, Κόκκορης (46′ Κούστα), Γιουμπιτάνα (58′ Αλβάρεζ), Πατράλης (58′ Δόρης).