8 Αυγούστου, 2022

Πόσο καλά γνωρίζετε τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή;Που γεννήθηκε ο Χρουσιέλ και ποια είναι η διπλή υπηκοότητα του Ντένζελ Γιουπιτάνα;Που μεγάλωσε ο Πανάγου;

Μόλις τέσσερεις είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη.Πρόκειται για τους:Αντώνη Μπαλικτσή, Θόδωρο Χειριτράντα και Γιάννη Δοϊρανλή.Φυσικά υπάρχουν και ορισμένοι που μεγάλωσαν γύρω απο την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως ο Μανώλης Πατράλης(Νέα Ραιδεστός) και Γιώργος Μακρής(Λαγκαδάς).

Η Χαλκιδική έχει την τιμητική της αφού απο την Ιερισσό κατάγονται Μανώλης και Άγγελος Παπαστεριανός, ο Δημήτρης Σγουρής από την Τρίγλια και ο Βασίλης Βιτλής από την Νέα Τένεδο .

Σε κοντινή απόσταση απο την Θεσσαλονίκη μεγάλωσε ο Μάριος Κραγιόπουλος(Κατερίνη) και ο Βασίλης Πέλκας(Γιαννιτσά).

Δυο ποδοσφαιριστές είναι γεννημένοι στην δυτική Μακεδονία.Πρόκειται για τον Μάρκο Βελλίδη(Καστοριά) και τον Αλέξανδρο Δόρη(Φλώρινα).

Την Θεσσαλία «εκπροσωπούν» ο Μάριος Κωστούλας(Λάρισα) και ο Στέφανος Παλαβράκης(Κρήνιτσα Τρικάλων).

Κεφαλλονίτης είναι ο Σεμπάστιαν Χρουσιέλ που έχει και την πολωνική υπηκοότητα.

Ο Δημοσθένης Μακρής είναι ο Ηπειρώτης… των κυανόλευκων καθώς είναι γεννημένος στα Γιάννενα.

Δυο ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι γεννημένοι στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Χρήστο Κουντουριώτη(Μενίδι) και τον Κώστα Πανάγου(Χολαργός).

Πολύ ίσως να θεωρούν ότι ο Ντένζελ Γιουπιτάνα είναι Ολλανδός, όμως γεννήθηκε στο Βέλγιο στην Αντβέρπ και έχει και την υπηκοότητα από το Σουρινάμ.

Ο Ματίας Τόμας έχει γεννηθεί στην Κανελόνες μια μικρή πόλη της Ουρουγουάης μόλις 35 χιλιόμετρα μακριά από το Μοντεβιδέο.Ο Νταμιάν Σίλβα γεννήθηκε στην Παϊσαντού, που βρίσκεται στα σύνορα με την Αργεντινή και 380 χιλιόμετρα μακριά από το Μοντεβίδεο.

Ο Κόστα Άλεξιτς είναι γεννημένος στο Νόβισαντ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας μετά το Βελιγράδι.