17 Σεπτεμβρίου, 2023

Πικρός αποκλεισμός για την ομάδα μας στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς παρά την απόλυτη κυριαρχία της, ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Κοζάνη στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής, σ’ ένα παιχνίδι που οι “κυανόλευκοι” ήταν σαφώς καλύτεροι, είχαν την καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, όμως είδαν τους αντιπάλους τους με ελάχιστες επισκέψεις στην εστία του Βελλίδη, να παίρνουν τη νίκη και την πρόκριση.

Στο 13′ η Κοζάνη, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ευτύχησε να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάνου, απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες μας, καθώς θεώρησαν ότι ο επιθετικός της γηπεδούχου έκανε βουτιά στην περιοχή.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη πίεσαν για την ισοφάριση και το κατάφεραν στο 31′ όταν ο Κούστα έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1, αφού προηγουμένως ο ίδιος έχασε 3 σπουδαίες ευκαιρίες, ενώ και ο Σίλβα είδε το ευθύβολο σουτ που επιχείρησε να αποκρούεται πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ομάδα μας να πιέζει για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από Κουντουριώτη και Σίλβα.

Δυστυχώς, ο “άγραφος” κανόνας του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, αφού στο 83′, η Κοζάνη σημείωσε το 2-1 με τον Τζημόπουλο, ο οποίος έπειτα από κόρνερ και αδράνεια στην άμυνα της ομάδας μας, με κοντινή προβολή έπειτα από την πρώτη κεφαλιά που κέρδισε ο συμπαίκτης του, έδωσε τη νίκη στους τυπικά γηπεδούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 92′ η ομάδα μας ζήτησε πέναλτι, όταν σε σουτ του Σίλβα, ο αμυντικός της Κοζάνης έδιωξε με το χέρι, όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε την “εσχάτη των ποινών”.

ΚΟΖΑΝΗ: Καραγκιόζης, Πάνος, Αναστασόπουλος, Κοροβέσης, Τάτσης, Ίτσιος, Σουλιώτης, Νάτσος, Βοριαζίδης, Καλλέργης, Ποζατσίδης.

Ως αλλαγή πέρασαν και οι: Τζημόπουλος, Παπαδόπουλος, Αποστολίδης, Ελ Ιντρίσι και Κανούλας.

Π.Ο.Τ ΗΡΑΚΛΗΣ: Βελλίδης, Χειρίτραντας, Βιτλής (85′ Τσουμάνης), Σιούτας (46′ Έμπο), Χρουσιέλ, Γκμπενιόν, Στοΐσεβιτς (46′ Καπίγια), Δοϊρανλής, Κούστα, Σίλβα, Κουντουριώτης.