23 Σεπτεμβρίου, 2023

“Γλυκόπικρη” γεύση άφησε στην ομάδα μας η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Superleague 2, καθώς έμεινε στη “λευκή” ισοπαλία με αντίπαλο τον Μακεδονικό στο γήπεδο της Πολίχνης.

Το παιχνίδι ήταν ποιοτικά μέτριο, χωρίς πολλές φάσεις και μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, με την ομάδα μας να διατηρεί μία ανούσια υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χωρίς όμως να μπορέσει να τη μετουσιώσει με κάποιο τέρμα που θα της χάριζε τη νίκη και τους πρώτους 3 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο κόουτς Τσιώλης ανακάτεψε αρκετές φορές την τράπουλα, αλλάζοντας πρόσωπα και σχηματισμούς, ωστόσο, το “στείρο” 0-0 έμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς κι εντυπώσεις.

Κυριότερες στιγμές για τους “κυανόλευκους” στο 22′ με κεφαλιά του Κούστα που έφυγε άουτ, στο 58′ δυνατό σουτ του Χειρίτραντα που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Περντρέου, στο 60′ ο Χρουσιέλ απέτυχε με προβολή να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στο 82′ η μεγαλύτερη ευκαιρία με το σουτ του Γκάγιτς που αποκρούστηκε με επιτυχία από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η ομάδα μας φωνάζει για τον μη καταλογισμό πέναλτι, όταν ο Καπίγια σπρώχτηκε από αντίπαλο αμυντικό την ώρα που ήταν έτοιμος να σκοράρει, 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα μας έπαιξε σε συνθήκες έδρας, αφού οι πολυάριθμοι οπαδοί μας, έδωσαν ρεσιτάλ στις κερκίδες του γηπέδου της Πολίχνης, έχοντας μία συγκλονιστική παρουσία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Περντρέου, Προβυδάκης, Σαραγιώτης, Τσαμούρης (85′ λ.τ Πέδρο Λούκας), Λυμπεράκης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Μελετίδης, Τσουκάνης, Ζαφειράκης (57′ Τσιλιγγίρης), Σιμόνι (57′ Μπιανκόνι).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βελλίδης, Βιτλής, Χειρίτραντας, Χρουσιέλ, Σιούτας (46΄ Καπίγια), Γκμπενιόν, Δοϊρανλής, Σίλβα (79′ Τσουμάνης), Λύγκας (46΄ Στοΐσεβιτς), Κουντουριώτης (56′ Γκάγιτς), Κούστα.

Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας μας, Σάκης Τσιώλης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή, αγωνιστικά ήμασταν πειθαρχημένοι, βγάλαμε πάθος, είχαμε πρέσινγκ. Και πώς να μην το κάνεις άλλωστε, μ’ έναν υπέροχο κόσμο που ήρθε σήμερα εδώ. Κι αν με λυπεί κάτι, είναι που δεν δώσαμε τη χαρά της νίκης στους οπαδούς μας που είναι έτοιμοι πραγματικά να επιστρέψουν μαζικά και να στηρίξουν τον ΗΡΑΚΛΗ. Κατά τ’ άλλα, η πρεμιέρα πάντα κρύβει κινδύνους, έχει πολλή νευρικότητα, ας μην αμελήσουμε ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο εδώ και 30 ημέρες. Πιστεύω ότι οι παίκτες είναι προσηλωμένοι πάνω σ’ αυτά που κάνουμε, έχουν διάθεση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να είμαστε μία διαφορετική ομάδα”.