8 Μαΐου, 2024

Την παραμονή του στην κατηγορία μαθηματικά και τυπικά εξασφάλισε ο ΗΡΑΚΛΗΣ, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των play out του πρωταθλήματος της Superleague 2, παρά το ισόπαλο 0-0 που παραχώρησε στην Αναγέννηση Καρδίτσας στο γήπεδο της Χαλάστρας, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι δεν είχε να παρουσιάσει τίποτε το αξιόλογο, με την εικόνα των δύο ομάδων να είναι μέτρια. Τα πάντα στο γήπεδο της Χαλάστρας έμειναν στο μηδέν, καθώς όχι μόνο δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα, αλλά δεν καταγράφηκε ούτε μία αξιοσημείωτη φάση μπροστά στα καρέ των δύο ομάδων, με τους τερματοφύλακες Παλαβράκη και Γκέκα να είναι ουσιαστικά θεατές της αναμέτρησης, αφού δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση.

Μάλιστα, ο τίτλος για τον αγώνα θα μπορούσε να ήταν “φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό τον Γιάννη”, με τους δύο αντιπάλους να αρκούνται στο ισόπαλο και “στείρο” 0-0, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Κι αυτό γιατί αφενός η ομάδα μας με τον βαθμό που πήρε, έσωσε την κατηγορία αρκετά νωρίτερα από το τέλος του μίνι πρωταθλήματος, ενώ οι Θεσσαλοί παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής.

Τώρα, η ομάδα μας θα παίξει τις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις με μεγάλη άνεση, ενώ το ζητούμενο είναι φυσικά ο προγραμματισμός και το χτίσιμο για την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όπου σίγουρα οι στόχοι θα είναι διαφορετικοί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παλαβράκης, Κωστόπουλος, Τσαγκαλίδης, Σιούτας, Γκμπενιόν, Έμπο (85′ Χρουσιέλ), Πατράλης (68′ Αρόγιο), Δοϊρανλής (58′ Νεοφυτίδης), Κούστα, Ισνάλδο, Σπυρίδης (85′ Κωστίκα).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γκέκας, Ντουμάνης, Γκόλιας, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Σαλαμούρας (88′ Ζάγγος), Μπούζας (78′ Αθανασιάδης), Κονήλιο, Κοκκίνης (75′ Παπαδάκος), Ξύδας (46′ Κέρθι), Βερνάρδος.