25 Φεβρουαρίου, 2024

Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 2, ΑΕΚ Β’ και ΗΡΑΚΛΗΣ έμειναν στο “στείρο” 0-0, αποτέλεσμα που κρατάει την ομάδα μας στο “κόλπο” της διεκδίκησης μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα play off, όμως δυστυχώς, δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων συνδιεκδικητών στις τελευταίες 2 αγωνιστικές.

“Άγονο” το πρώτο 25λεπτο του αγώνα, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές κι επιφυλακτικές, προσπαθώντας κυρίως να εξουδετερώσουν τα “ατού” των αντιπάλων, παρά να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες και γκολ. Παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη, φάουλ και δυνατές μονομαχίες.

Μετά το ημίωρο, η ΑΕΚ Β’ έδειξε μία διάθεση να ανεβάσει ρυθμούς, κατορθώνοντας να κάνει κάποιες επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Παλαβράκη. Στο 33′ σε σέντρα του Μαχαίρα, ο Βιτλής απομάκρυνε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ, προλαβαίνοντας τους επιθετικούς, ενώ στο 35′ το σουτ του Γεμπόα έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Παλαβράκης. Στην εξέλιξη της φάσης, το δυνατό σουτ του Τζούντα Γκαρσία πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια. Στο 43′ η εκτέλεση φάουλ του Μαχαίρα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους γηπεδούχους. Στο 44′ ο Γκερμούς λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί το χαλαρό γύρισμα του Κάτσικα προς τον Θεοχάρη, ωστόσο, η ευκαιρία χάθηκε για την ομάδα μας. Στο 45′ ο Παλαβράκης είπε και πάλι “όχι” στο σουτ του Μαχαίρα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς καλύτερη εικόνα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν κάποιο τέρμα που θα έδινε ισχυρό προβάδισμα νίκης, όμως καμία απ’ τις δύο δεν τα κατάφερε, με το τελικό 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες αμφότερων, που πήραν από έναν βαθμό.

Στο 47′ το σουτ του Κατσίκα έφυγε άουτ, ενώ στο 52′ ο Θεοχάρης εξουδετέρωσε προσπάθεια του Βιτλή. Στο 55′ από φάουλ του Χρυσόπουλου δεν πρόλαβαν οι επιθετικοί να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 57′ η όμορφη προσπάθεια του Γκερμούς βρήκε τον Θεοχάρη σε ετοιμότητα. Στο 58′ σουτ του Τζούντα Γκαρσία έφυγε λίγο έξω απ’ τα δοκάρια, και στο 60′ η ωραία ενέργεια του Κωστόπουλου κόπηκε τελικά σε κόρνερ. Στο 67′ από φάουλ που κέρδισε σε καλή θέση ο Γκερμούς, εκτέλεσε ο Βιτλής στα χέρια του Θεοχάρη. Στο 82′ ένα σουτ του Σαμπανάζοβιτς πέρασε έξω απ’ την εστία του Παλαβράκη και στο 87′ η ομάδα μας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Βιτλής εκτέλεσε φάουλ από ευνοϊκή θέση, ο Γκμπενιόν έπιασε καρφωτή κεφαλιά, όμως οι αμυντικοί απομάκρυναν τον κίνδυνο. Στο 89′ ο Τσαγκαλίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, με την ομάδα μας να αγωνίζεται στα εναπομείναντα λεπτά με 10 παίκτες. Λίγο έλειψε στο 93′ να γίνει η ζημιά, αφού οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι.

ΑΕΚ Β’: Θεοχάρης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος, Κάτσικας, Παυλίδης, Λαμαράνα, Φοφανά, Μαχαίρας, Ρουκουνάκης, Τζούντα Γκαρσία, Θεοδωρίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παλαβράκης, Κωστόπουλος, Βιτλής, Σιούτας, Γκμπενιόν, Έμπο, Νεοφυτίδης, Τσαγκαλίδης, Κούστα (78′ Τόρες), Πατράλης, Γκερμούς (74′ Σπυρίδης).